Καθένας που ασχολείται με κατασκευές, επισκευές και εργασίες συντήρησης ή ανακαίνισης των επίπλων και του σπιτιού γενικότερα, πρέπει να έχει και αρκετές γνώσεις γύρω από τα χρώματα και τα βερνίκια.

Δοκιμάζοντας κανείς να βάψει κάποιο έπιπλο ή κάποια, οποιαδήποτε ξύλινη επιφάνεια, διαπιστώνει πως δεν είναι καθόλου εύκολο να φτάσει στο τέλειο αποτέλεσμα που είχε στο νου του. Κι όμως.

Στην πραγματικότητα είναι εύκολο, αν προσέξει τρία πράγματα: την επιμελημένη προετοιμασία, την επιλογή του κατάλληλου είδους χρώματος και τη σωστή τεχνική κατά τη χρησιμοποίηση του πινέλου, του ρολού ή του σπρέι.

Περισσότερα...

Οι θερμικές απώλειες προκαλούνται σε ένα κτίριο από τη μετάδοση της θερμότητας του αέρα ενός εσωτερικού χώρου προς την ατμόσφαιρα ή προς ψυχρότερους γειτονικούς χώρους ή/και αντίστροφα. Είναι γνωστό ότι, ανάμεσα σε δύο σώματα με διαφορετικές θερμοκρασίες,

Περισσότερα...

Πριν ξεκινήσετε να βάφετε : Γενικοί κανόνες.

 1: Το χρωμάτισμα πρέπει να γίνεται σε κανονική θερμοκρασία, δηλαδή σε θερμοκρασία 15-30 βαθμούς Κελσίου και ποτέ σε ημέρες βροχερές ή πολύ υγρές.

2: Όταν χρωματίζουμε εξωτερικά το καλοκαίρι φροντίζουμε να μην πέφτει ο ήλιος επάνω στην επιφάνεια, γιατί το χρώμα μέχρι να στεγνώσει βράζει και δημιουργεί φυσαλίδες.

Περισσότερα...