ΕΣΠΑ ΕΣΠΑ

Τι είναι το αστάρι, γιατί και πότε το χρησιμοποιούμε;

DS 255 3

Το αστάρι είναι ένα επίχρισμα που εφαρμόζεται απευθείας στην επιφάνεια που θέλουμε να βάψουμε, πριν την εφαρμογή του τελικού χρώματος. Στόχος του ασταριού είναι να διεισδύσει στους πόρους της επιφάνειας, να την μονώσει, να την αδιαβροχοποιήσει και να εξασφαλίσει ισχυρή πρόσφυση και ένα ομοιόμορφο τελικό χρώμα.

white primer

Με γνώμονα τα παραπάνω χαρακτηριστικά η Superlux παράγει μια σειρά από αστάρια, υψηλής τεχνολογίας για εσωτερική και εξωτερική χρήση. Αυτά είναι :

Το Desmo διαλύτου είναι διαφανές, άχρωμο, μονωτικό, ακρυλικής βάσης συνδετικό αστάρι οικοδομικών χρωμάτων. Είναι κατάλληλο για όλες τις επιφάνειες (κυρίως τις εξωτερικές) που θα επικαλυφθούν με πλαστικά, ακρυλικά χρώματα νερού ή διαλύτη, Relief και μονωτικά υλικά, καθώς και σπατουλαρισμένες επιφάνειες. Πιο συγκεκριμένα για επιφάνειες από μπετόν, γυψοσανίδες, γύψο, σοβά, νοβοπάν, τούβλα, καθώς και για όλες τις παλιές επιφάνειες που έχουν έντονο πρόβλημα πρόσφυσης γιατί είχαν βαφτεί με ασβέστη, κόλλα, υδρόχρωμα ή κακής ποιότητας χρώματα. Ξεχωρίζει για τη δυνατότητα του να απομονώνει τις βρωμιές και να μην τις αφήνει να περάσουν στα τελικά χρώματα.  Αποτελεί την ιδανική λύση για αστάρωμα των επιφανειών πριν την εφαρμογή των τελικών χρωμάτων. Παρουσιάζει επίσης μεγάλη αντοχή στις αλκαλικές επιφάνειες, τις αδιαβροχοποιεί και εξασφαλίζει ισχυρή πρόσφυση και μεγάλη διεισδυτικότητα στους πόρους των επιφανειών. Το Desmo διαλύτου  αντικαθιστά τον παραδοσιακό τρόπο ασταρώματος με λινέλαιο.

Το Desmo ΝΕΡΟΥ είναι διαφανές ακρυλικό μικρονιζέ αστάρι νερού νέας τεχνολογίας, άοσμο και φιλικό προς το περιβάλλον και τον χρήστη, για πλαστικά και ακρυλικά χρώματα εσωτερικής και εξωτερικής χρήσης. Είναι κατάλληλο για την προετοιμασία καινούργιων επιφανειών πριν την εφαρμογή όλων των πλαστικών και ακρυλικών χρωμάτων. Ιδιαίτερα συνίσταται σε επιφάνειες με ασβέστη, κόλλα και παλαιά χαμηλής ποιότητας χρώματα. Ξεχωρίζει για την μεγάλη διεισδυτική του ικανότητα, την ισχυρή του πρόσφυση και τις άριστες μονωτικές του ιδιότητες. Αποτελεί την ιδανική λύση για παιδικά δωμάτια, νοσοκομεία και σχολεία.

Το Acryl bond είναι αστάρι ακρυλικής βάσης για ακρυλικά και πλαστικά χρώματα.Aραιωνεται εως 300-400% νερο. Είναι κατάλληλο για όλες τις επιφάνειες και όλα τα χρώματα νερου. Ξεχωρίζει για τις εξαιρετικές του αντοχές σε αλκαλικές επιφάνειες όπως τσιμέντο, γυμνό μπετόν κλπ. Αποτελεί την ιδανική λύση για αστάρωμα των επιφανειών πριν την εφαρμογή των τελικών χρωμάτων. Παρουσιάζει επίσης μεγάλη διεισδυτική ικανότητα, πολύ καλή πρόσφυση σε όλες τις οικοδομικές επιφάνειες, προστατεύει από την υγρασία και έχει εξαιρετικές αντοχές στις καιρικές συνθήκες.

Ηy primo

Supercover

Stain blocκer

Πότε όμως πρέπει να εφαρμόσουμε το αστάρι;

Όπως είναι κατανοητό σε μια καινούρια προς βαφή επιφάνεια επιβάλλεται η χρήση ασταριού.

white paint

Τι συμβαίνει όμως με τις επιφάνειες οι οποίες είναι ήδη βαμμένες; Σε αυτές τις επιφάνειες είναι σημαντικό να εκτιμήσουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκετε ο τοίχος πριν αποφασίσουμε για το αν πρέπει ή όχι να εφαρμόσουμε αστάρι. Δηλαδή το ότι ο τοίχος είναι ήδη βαμμένος με κάτι δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι και σε καλή κατάσταση, ότι δεν θα δημιουργήσει προβλήματα πρόσφυσης ή ομοιομορφίας στο τελικό χρώμα. Τοίχοι οι οποίοι έχουν βρομιές, υγρασίες, αποσαθρώσεις  ή/και είναι βαμμένοι με κακής ποιότητας χρώματα επιβάλουν καλό τρίψιμο και επίστρωση με ένα καλό αστάρι για να προστατευτούν και να μην παρουσιάσουν προβλήματα.

Συνοψίζοντας, το αστάρωμα της επιφάνειας είναι πολύ σημαντικό για ένα τελικό ομοιόμορφο αποτέλεσμα, μην το υποτιμήσετε καθώς μπορεί να παρουσιαστούν αργότερα μεγαλύτερα προβλήματα.